Egyedi honlapok készítése
Kérdése van?
+36 70 410 1763
2018-01-13
Fontos a YouTube videók optimalizálása?

Fontos a YouTube videók optimalizálása?

A weboldalak optimalizálása mellett ugyanolyan fontosságú a YouTube csatornára feltöltött videók optimalizálása is, hiszen az emberek többsége a Google és YouTube keresőt használja legtöbbször, ha valamire kíváncsi az interneten.

 

YouTube videók sokasága

Az online világban nagyon népszerű manapság a videó blog, ahol a bloggerek különféle témákról készítenek videókat (pl.: főzős videók, unboxing videók, kézműves videók, oktató videók, stb.) a célközönség számára. Hasznos tevékenység, hiszen egy videóval látványosabban lehet közölni a mondanivalót, mint szövegesen, és sok mindent meg lehet mutatni, amit képekkel nem. A felmérések szerint az internetes felhasználók nagy része előnyben részesíti a videókból való informálódást, mint a hosszú szövegek olvasását.

Napi szinten rengeteg videó kerül a YouTube csatornákra, ami elkerülhetetlenné teszi a feltöltött videók optimalizálását. Mindenki azt szeretné, hogy egy adott témában a saját videója jelenjen meg a találati lista elején. Ahhoz, hogy ez így legyen, be kell tartani néhány szabályt, melyek segítségével elérhető, hogy a felhasználók megtalálják a csatornára feltöltött videókat, és azok előrébb kerüljenek a YouTube találati listáján.

Mire kell figyelni egy YouTube videó feltöltésekor?

Nem meglepő, hogy a relevánsabb találati lista megjelenítése érdekében kifinomult rangsorolási algoritmust használ a YouTube. A videó feltöltésekor megadható meta adatok, mint például a cím, leírás, címkék, megjegyzések segíthetnek abban, hogy a videó kitűnjön, és a keresési algoritmus előrébb sorolja. A videókészítőknek törekedniük kell arra, hogy a meta adatok optimalizálása a láthatóság és megtalálhatóság érdekében maximális legyen.

 • Első lépés a videó feltöltése. Ügyelni kell a feltöltött videó nevére, lehetőleg tartalmazza a kulcsszavakat, és ne legyen túl hosszú.
 • Fontos rangsorolási tényező a „nézési idő”. A YouTube statisztikák szerint az 5 percnél hosszabb videók jobban teljesítenek, mint a rövidebbek.
 • A cím az első olyan dolog, amit az emberek elolvasnak, ha videót keresnek. Éppen ezért kulcsfontosságú az optimalizálása. A videó címe legyen figyelemfelkeltő, rövid és tömör, egy jól megválasztott címmel tovább növelhető a kulcsszósűrűség.
 • A videó leírása az egyik legkiemeltebb meta adat. Az első két mondata a legfontosabb, ugyanis csak ez a szövegrészlet jelenik meg a YouTube keresési listájában. Érdemes ide is elhelyezni a fontosabb kulcsszavakat, és amennyiben létezik, a saját weboldal címét is.
 • A címkék megválasztásánál is ügyelni kell a releváns kulcsszavakra. Nincs korlát, de csak annyit érdemes használni belőlük, amennyivel teljesen körbeírható a videó tartalma.
 • Feltöltés után a rendszer lehetőséget ad a bélyegkép kiválasztására. Ez az első, amit a felhasználók látni fognak, és esetleg a videó sikeressége is múlhat rajta. Olyan képet kell választani, ami figyelemfelkeltő és kattintásra ösztönöz.
 • A videó végén buzdítani kell a nézőket arra, hogy iratkozzanak fel a csatornára és lájkolák a videót. A sok pozitív visszajelzés a YouTube hitelesség egyik alapja.
 • Engedélyezni kell a videó beágyazását más weboldalakba. A beágyazások segíthetnek a jobb rangsorolásban, másrészt visszajelzés lehet a videó minőségével kapcsolatban is.

Youtube SEO

Megtekintések generálása

A videó feltöltése önmagában még nem elég. Megtekintések nélkül a YouTube optimalizálás semmit sem ér. Minél több megtekintést kap egy videó, annál hamarabb jut feljebb a rangsorban. Amennyiben létezik saját közösségi oldal, fórum, szakmai blog vagy weboldal, akkor mindenképp ajánlott beágyazni a videót ezeken a webes felületeken.

A Facebook és a Google+ megosztások, kedvelések szintén pozitív hatással lehetnek egy videó rangsorolásában, hiszen nő a videó népszerűsége, és egyben látogatókat küldenek a YouTube csatornára is.

Mikor mondható sikeresnek egy videó?

 • A sikeres YouTube videókat sokan nézik, kedvelik és kedvencnek is jelölik.
 • Gyakran megosztják őket közösségi oldalakon.
 • A feliratkozók száma is növekszik a videók megtekintése után.
 • A kommentek száma is jelentős.
 • Magas a megtekintési arány (hányan nézték végig a videót).
 • Egy megfelelően optimalizált videós tartalom nemcsak a YouTube találati listáin teljesít jól, hanem a Google találatok között is nagy eséllyel megjelenhet.

Nyomkövetés, elemzés

A videók magas minősége mellett a YouTube SEO betartása is fontos, ha valaki sikerre szeretné vinni a csatornáját. A feladat nem könnyű, sokat kell kísérletezni, hogy az adott téma miképp tálalható a legjobban a célközönség felé. További segítséget nyújt ebben a YouTube által biztosított videó statisztika, ahol értékes adatokat lehet kinyerni a videók megtekintési idejére, forgalmi forrásaira, földrajzi adatokra, nemek eloszlására vonatkozólag.

Ezeket az információkat felhasználva elemezni kell, milyen megoldások működnek a legjobban a YouTube csatornán, és hogyan lehet tovább javítani a videók, illetve a csatorna minőségén.

youtube seo

youtube optimalizálás

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük, adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt megadott elérhetőségén.*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!

Tanuljon meg programozni!

Adunk hozzá egy ajándék kupont!

Teljesen az alapoktól indulva, 330 változatos és kreatív példán sajátíthatja el a programozást.

 • Vizsgára vagy érettségire készül?
 • Műszaki egyetemre jár?
 • Esetleg az alapoktól kezdené?

Programozz Te is mesterfokon!

A munkafüzetek 12 év oktatási tapasztalata és egyedi tanítási módszerek alapján készültek!

Kuponkód: PM-MSj4tAdb

Kattintson az 1.000 Ft-os kedvezményért! »

Egyedi ajánlat kérése

Gyors segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors árajánlatunkat! Kollégáink gyorsan felveszik Önnel a kapcsolatot és megválaszolják kérdéseit. 

Ajánlatkérés »

Legfrissebb híreink

2020-10-14
Hogyan fejlessze magát egy programozó?
Az egyedi honlapkészítés nagyon sok kihívás elé állíthatja a programozókat, de nemcsak a webes területen, hanem az egyedi szoftverfejlesztés esetén is fontos, hogy a lehető legjobban karbantartsa az elméjét egy programozó. Hogyan tudja ezt megtenni? Hát kizárólag rengeteg gyakorlással.
2020-03-30
A chatbotok fontossága webáruházak számára
A chatbot egy mesterséges intelligencia program, mely egy adott szolgáltatás elvégzéséhez interaktív emberi beszélgetést szimulál – mindezt előre beprogramozott mondatokkal teszi. A botokat gyakran használják alapvető ügyfélszolgálati és marketing rendszerekhez. 
2019-11-29
A hőtérképes elemzés előnyei webáruházak esetében
A webáruházak hőtérképes elemzésével jobban látjuk hogyan viselkednek a látogatók az egyes oldalakon. A hőtérképes szoftverektől kapott információk segítenek, hogy a webáruház felhasználói élményét javítsuk, növeljük a látogatók elköteleződését és a konverziót.

Kövessen minket a Facebookon!

Facebook oldalunk

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SEO, weboldal optimalizálás
Mi alapján kerülhet előre a kereső találati sorrendjében egy weboldal?
Közösségi média marketing
Egyre több vállalkozás használja ma már a közösségi médiát is, hogy minél szélesebb körű online közösséget építsen, és a közösségi média lehetőségeit is beépítse marketing tevékenységébe.
Adwords hirdetések
A Google keresőben a találati listákon fizetett hirdetések segítségével is könnyedén meg lehet szerezni az első helyeket, biztosítani lehet az első oldali megjelenéseket: erre szolgál a Google Adwords szolgáltatása.
© 2016 - 2019. ● egyedihonlapkeszites.hu ● Tatabánya, Budapest ● Minden jog fenntartva!