Egyedi honlapok készítése
Kérdése van?
+36 70 410 1763
2017-02-11
Szövegírás: nem minden a kulcsszó

Szövegírás: nem minden a kulcsszó

Nem elég a két mondatonként elejtett kulcsszó és a vastagon szedett címrendszer. Ha azt szeretnénk, hogy a látogatók weboldalunkon maradjanak, kiemelten fontos a szöveg minősége. A honlapoptimalizálás nemcsak a Google találati listájáról, hanem a felhasználók aktivitásáról is szól.

 

Minőség vs. mennyiség

Egyre többen látják be hazánkban is, hogy a sikeres honlapoptimalizálás, azaz a SEO nem működik tartalom nélkül. A honlapok fenntartói pénzt és energiát áldoznak arra, hogy szöveggel töltsék fel oldalukat. Azt viszont kevesebben látják be, hogy a mennyiség mellett a minőség legalább olyan fontos. Le kell, hogy járjon a szöveggyárosok ideje, be kell látni, hogy a néhány száz forintért tartalmat előállító kontárok valójában rosszat tesznek a vállalkozásnak. Sikeres nyugat-európai cégek a szövegírásra legalább akkora hangsúlyt fektetnek, mint a magára a honlapoptimalizálásra. A trend nálunk is alakul, de még mindig kevesen vannak, akik hisznek a minőségi szövegben, pedig ezen nem érdemes spórolni.

A minőség is optimalizál

A jól megírt, megfelelően strukturált, igényes tartalom nagyobb eséllyel tartja a látogatókat a weboldalon, nem keresnek más honlapot, ha minőségi szöveggel találkoznak. SEO-s nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy csökken a visszafordulási arány, többen térnek vissza, akár meg is osztják a tartalmat. Ez pedig javítja a helyezést a találati oldalakon. Az emberek szeretik megérteni, amit olvasnak; ha áttekinthetetlen, követhetetlen szöveggel találkoznak, továbbkattintanak. Sok esetben azt hiszik, ők a hibásak, tájékozatlannak érzik magukat a témában, a negatív élmény miatt pedig soha sem térnek vissza az oldalra. Fontos az érthető, egyszerű megfogalmazás, ez a bizalmat is segíti. Emiatt jóval nagyobb esély van a látogatók visszatérésére, illetve arra, hogy hálásak lehessünk nekik az ingyen reklámért a közösségi médiában.

Üzenet, helyesírás

Bármi is legyen egy weboldal célja, ha az ott olvasható szöveg rossz, akkor biztosan nem fogja elérni a célját. Legyen szó termékleírásról, szolgáltatás bemutatásáról, ha az emberek nem értik meg gyorsan az üzenetet, akár néhány másodperc után továbbkattintanak. Sem idejük, sem kedvük nincs egy több oldalas anyag elolvasásához, szeretnék minél előbb kiszűrni a lényeget. Ha nem világos az üzenet, ha nem tudják gyorsan kiragadni a központi információt, a weboldal nem lehet sikeres. A meggyőzéshez és a hitelességhez arra is szükség van, hogy ne találkozzanak helyesírási hibával és elütéssel.

Kulcsszó és karakter

Az igényes szöveg a nehezebb feladat, de a jól elhelyezett kulcsszavakról sem szabad megfeledkezni. Ahány SEO-s szakember, annyi a vélemény arról, hogy ezeknek a kifejezéseknek mi az ideális száma. Megosztja őket a kérdés, hogy ezeket hány karakterenként kell belecsempészni a szövegbe. Ami biztos, hogy a Google, miközben végigtekint a weboldalon, az összes szöveget és képet értékeli, jegyzeteli. Ha a weblap kellő számban tartalmaz kulcsszót, és esetleg a szöveg címébe, bevezetőjébe is sikerül belefogalmazni, jóval nagyobb az esély a jó helyezésre. Különösen jó, ha a főcím maga a kulcsszó, ezt a Google díjazza. Fontos, hogy nyolc százaléknál ne legyen több a kulcsszavak aránya egyetlen szövegblokkban sem. A találati lista alakulása azon is múlik, hogy melyik oldal nyújtja a tárgyhoz leginkább kapcsolódó információkat. Ha túl sok a kulcsszó, a Google nem mérlegel, azonnal büntet, a találat arányt lerontja.

szövegírás

tartalomírás

keresőoptimalizált cikk

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük, adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt megadott elérhetőségén.*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!

Tanuljon meg programozni!

Adunk hozzá egy ajándék kupont!

Teljesen az alapoktól indulva, 330 változatos és kreatív példán sajátíthatja el a programozást.

  • Vizsgára vagy érettségire készül?
  • Műszaki egyetemre jár?
  • Esetleg az alapoktól kezdené?

Programozz Te is mesterfokon!

A munkafüzetek 12 év oktatási tapasztalata és egyedi tanítási módszerek alapján készültek!

Kuponkód: PM-MSj4tAdb

Kattintson az 1.000 Ft-os kedvezményért! »

Egyedi ajánlat kérése

Gyors segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors árajánlatunkat! Kollégáink gyorsan felveszik Önnel a kapcsolatot és megválaszolják kérdéseit. 

Ajánlatkérés »

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SEO, weboldal optimalizálás
Mi alapján kerülhet előre a kereső találati sorrendjében egy weboldal?
Keresőoptimalizált szöveg
Ahhoz, hogy a keresőkben értékelhető találatot érjen el egy honlap, fontos a jól optimalizált szövegírás.
Marketing cikk írás
Szeretné hatékonyan növelni weboldala vagy webshopja látogatottságát?
© 2016 - 2019. ● egyedihonlapkeszites.hu ● Tatabánya, Budapest ● Minden jog fenntartva!