Egyedi honlapok készítése
Kérdése van?
+36 70 410 1763
2016-12-02
Egyedi vagy nyílt weboldal rendszerek?

Egyedi vagy nyílt weboldal rendszerek?

Hackertámadás, kéretlen reklámok, lefagyó honlap. A nyílt weboldal rendszerek hátrányairól hosszú tanulmányokat lehetne írni. Ha valaki igényes, megbízható és a Google számára is ismerős honlapot szeretne, akkor csak egyedi rendszerben érdemes gondolkodnia.

 

Hackerek előnyben

Ingyenes. Ezzel az egyetlen szóval foglalható össze, hogy mi a nyílt weboldal rendszer előnye? Egyre több ilyen rendszer működik, jelenleg a WordPress a legnépszerűbb közülük, de a Joomla és a Drupal is ismerős lehet. A támogatóik minden lehetséges alkalommal elmondják, hogy gyorsan telepíthetőek, nem kell programozónak lenni és számos kiegészítő lehetőség telepíthető mellé. Ezek persze mind igaz állítások, de attól még, hogy valamit egyszerű kezelni, nem fog jól működni, sőt, inkább a rendszer hátrányaira érdemes felhívni a felhasználók figyelmét.

Mindazonáltal ha nem elégszünk meg az alap funkciók által biztosított lehetőségekkel, akkor az extra funkciók igénybevételéért fizetnünk kell, sok esetben nem is keveset. Tehát ha profi weboldalt szeretnénk ezeknek a rendszereknek az alkalmazásával, akkor bizony már nem is ingyenes a használatuk.

Fontos tudni, hogy az itt szerkesztett weboldalak forráskódja nyílt, vagyis bárki megtekintheti, így a hackereknek könnyen megoldható feladatot jelent a honlap feltörése. Ráadásul nehezebben is frissíthető, mert a fejlesztők összevárnak egy bizonyos mennyiségű hibát, csak ez után dobnak a piacra frissítést. Ezzel szemben az egyedi weblap zárt kódú, ami hatékonyabban véd a külső támadásoktól, mert a hackernek a programozó gondolkodásmódját is meg kell fejtenie. Az egyedi honlapok esetében rendszerint rövid határidőn belül elkészülnek a frissítések, szinte azonnal biztonságossá tehető a weboldal.

Csúnya és buta, viszont nagy

A nyílt weboldal rendszer talán legnagyobb hátránya, hogy a weblap készítője nem döntheti el teljes egészében, hogyan is nézzen ki a honlap. Csak néhány megjelenési forma közül lehet választani, nem határozhatóak meg a menüpontok, nem jelölhetőek ki a betűtípusok. Az egyedi honlap készítői személyre szabják az oldalt, ez tökéletesen illeszkedhet a megrendelő igényeihez, így pontosan olyan lesz, amilyet a tulajdonos szeretne. A felhasználók véleményét is kikérve tetszés szerint továbbalakítható a weboldal.

A nyílt weboldal rendszerek megszámlálhatatlanul sok apró kódot tartalmaznak. Ezek bosszantóan csökkentik a honlap betöltődési sebességét, így lassabb és nehezebb optimalizálni. Ez annak köszönhető, hogy ezek a rendszerek tele vannak nagyon sok funkcióval, hogy a weblapmotor széles körűen felhasználható legyen. Ezzel önmagában nincs baj, de a weblaptulajdonosok többsége ezen funkciók felét sem használja ki. Egy átlagos bemutatkozó weboldal mérete elérheti a több száz megabájtot is, aminek következtében nagyobb tárhelyre lehet szükség.

Ezzel szemben az egyedi weboldalak mérete átlagosan 25-50 megabájt körül mozog, tehát kisebb tárhelycsomag is elegendő a fenntartásukhoz, ezáltal nem kevés pénz takarítható meg. Az sem utolsó szempont, hogy az egyedi rendszerekben nincsenek felesleges forráskódok, mobil eszközökön is gyorsan betöltődnek, és alacsony költségvetésből optimalizálhatóak.

Az ingyenesség ára, avagy olcsó húsnak híg a leve

Sokan azért dolgoznak nyílt weboldal rendszerrel, mert rövid a határidő vagy kevés a pénz az adott projektre. Ennek azonban ára van, a spórolás nagyot üthet vissza. Minden ilyen szolgáltatás ingyenes reklámokkal jár együtt, amit a honlap készítője nem tud koordinálni. Kéretlenül özönlenek a hirdetések, ez a felhasználókat másodpercek alatt elzavarja a honlaptól. Zárt forráskódú rendszerben ilyen nem fordulhat elő, a tulajdonoson múlik, milyen reklámokat szeretne megjeleníteni a honlapján.

Sok nyílt weboldal rendszert használó meggyőződése, hogy a nyílt forráskódú honlapokon gyorsabban lehet javítani a hibákat. Természetesen a zárt rendszerű weblapok fejlesztői között vannak megbízhatatlanok, de a legtöbben garanciát vállalnak a hibák javítására, amit gyors határidővel vállalnak el. Ráadásul ha a nyílt weboldal rendszer rossz, akkor hetekbe, hónapokba telhet, amíg a fejlesztők központilag javítják a hibát. Fontos tudni, hogy sok kiegészítő alkalmazásért, bővítésért fizetni kell, használatát pedig meg kell tanulni.

Látható tehát, hogy egy cég életében a webfejlesztés az a terület, ahol nem éri meg spórolni. Ezért is fontos szakemberre bízni a feladatot, aki olyan honlapot készít, ami megegyezik a vállalkozás és a megrendelő stílusával.

egyedi weboldal

ingyenes weboldal

nyílt forráskód

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük, adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt megadott elérhetőségén.*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!

Tanuljon meg programozni!

Adunk hozzá egy ajándék kupont!

Teljesen az alapoktól indulva, 330 változatos és kreatív példán sajátíthatja el a programozást.

  • Vizsgára vagy érettségire készül?
  • Műszaki egyetemre jár?
  • Esetleg az alapoktól kezdené?

Programozz Te is mesterfokon!

A munkafüzetek 12 év oktatási tapasztalata és egyedi tanítási módszerek alapján készültek!

Kuponkód: PM-MSj4tAdb

Kattintson az 1.000 Ft-os kedvezményért! »

Egyedi ajánlat kérése

Gyors segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors árajánlatunkat! Kollégáink gyorsan felveszik Önnel a kapcsolatot és megválaszolják kérdéseit. 

Ajánlatkérés »

Kövessen minket a Facebookon!

Facebook oldalunk

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Komplett arculat tervezés
Ma egy cég már csak akkor hívhatja fel magára a figyelmet, ha arculatának egyedi a megjelenése.
Honlap programozás
Nem kérdés, hogy manapság az információk megszerzésének legfontosabb területe az internet.
Webshop készítés
Vállalkozások esetében az online jelenlét alapvető célja az értékesítés és a forgalom növelése.
© 2016 - 2019. ● egyedihonlapkeszites.hu ● Tatabánya, Budapest ● Minden jog fenntartva!